Baconlindade fläskfilé

Ingredienser

3 mozzarellaostar
3 dl Norrmejerier Crème Fraiche
1 schalottenlök, finhackad
½ dl färsk timjan, hackad
½ dl färsk basilika, strimlad
2 vitlöksklyftor
10-15 cocktailtomater, skivade
½ dl pinjenötter
700-800 g fläskfilé
1 paket bacon
smör till stekning
salt och svartpeppar

Instruktioner
Skiva mozzarellaostarna. Blanda dem med crème fraiche, lök och örter. Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda med tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt stå i minst 30 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Putsa och dela sedan fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filébit och platta till något. Salta och peppra och stek sedan ca 5-7 minuter på varje sida.
Fördela mozzarellasalladen på tallrikar och lägg på några bitar fläskfilé på varje tallrik, strö över pinjenötterna och servera.
Etiketter: